Anasayfa Anasayfa Ürünler Üretim Tesisi Kalite Belgeleri Şirketimiz İletişim
Pane Gıda / Türk Mutfağı
HAFİF BÖREK
HAFİF BÖREK
- yufkanın birini tezgahın üzerine seriyoruz soda ve yağı karıştırıyoruz , bu karışımı fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruz iki ucunu karşılıklı katlıyoruz karışımdan tekrar sürüyoruz diğer iki ucunuda kapatıyoruz 4 eşit parçaya bölüyoruz ortalarına peynir koyup köşeler üst üste gelecek şekilde kapatıp katlanmış kısmı altta kalacak şekilde tepsiye diziyoruz üzerlerine yumurtayı sürüyoruz ve susam serpiyoruz diğer yufkalarada aynı işlemi uyguluyoruz 200 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz.
KAFESLİ ELMALI TART
KAFESLİ ELMALI TART
1)Un,yağ,yoğurt,kabartma tozu,pudra şekeri,limon kabuğu rendesi bir kapta yoğrulur, biri daha büyük olacak şekilde 2 parçaya ayrılır. 2)Büyük parça yarım cm kalınlığında açılır. 25-30 cm çapındaki fırın kabına yerleştirilir.Hamur tepsinin kenarının yarısına kadar döndürülür. 3)Hamurun üzerine ince elma dilimleri yerleştirilir.Tarçın karıştırılmış toz şeker serpilir. 4)Küçük parça hamurdan ince şeritler yapılır, elmaların üzerine kafes kafes yerleştirilir. 5)Orta ısılı fırında pembe renk olana kadar pişrilir. 6)Üzerine pudra şekeri serpilebilir isteğe bağlı olarak.
HAŞHAŞLI AÇMA
HAŞHAŞLI AÇMA
2 tane yumurtanın sarısı hariç bütün sıvı malzemeleri karıştırıyoruz (mayayı eriterek) sonra kulak memesi kıvamında olacak şekilde un ilve edip hamuru oluşturuyoruzbu hamuru 30dk. İnlendiriyoruz hamuru 8 eşit paçaya ayırıp tek tek kurşun kalem kalınlığında açıyouz diğer taraftan haşhaş ve yağı tahin kıvamına getirip cevizi ilave ediyoruz açmış olduğumuz humurların arasına haşhaçlı karışımdan tek tek sürüp rulo yapıp kendi etrafında döndürüp üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
Sayfalar123
Kalite Belgelerimiz
Türk Mutfağı
Türk Mutfağı
Copyright © 2011 Pane Gıda San. ve Tic.Ltd.Şti Tüm Hakları Saklıdır.
Site Kullanım Şartları | Gizlilik İlkesi | info@pane.com.tr | Web Tasarım